Home » Puerto Vallarta, Mexico » Mexico , Puerto Vallarta
Puerto Vallarta Mexico

Mexico , Puerto Vallarta

Puerto Vallarta is een stad in Jalisco in Mexico, gelegen aan de schitterende Baai van Banderas aan de Grote Oceaan. Puerto Vallarta heeft ongeveer 250.000 inwoners en is de hoofdstad van de gemeente Puerto Vallarta.

Puerto Vallarta is op Cancún en Acapulco na de drukst bezochte badplaats van Mexico. Puerto Vallarta is een populaire Spring break-bestemming en er leggen veel cruiseschepen aan.

Vakantie in Puerto Vallarta en aangrenzende Nuevo Vallarta is kiezen voor een écht paradijs waar u kunt kiezen voor luxe all inclusive of lokale hotelletjes. In de Mexicaanse streek Puerto Vallarta zal het je tijdens een zonvakantie nergens aan ontbreken.

Enkele hoogtepunten van Puerto Vallarta en Nuevo Vallarta: uitgestrekte zandstranden met blauwe zee, luxe all-inn hotels direct aan het strand, historisch authentiek centrum, schitterende duikmogelijkheden met roggen en zeeschildpadden, verschillende golfbanen, internationale restaurants, sportactiviteiten, cruises, leuke dagtrips en er heerst een typische Mexicaanse sfeer.

In het oude centrum van Puerto Vallarta vind u tal van culturele bezienswaardigheden. De kerk Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe waarvan de toren overal boven uit steekt. Of bezoek de Mercado Municipal Río Cuale. Deze grote markt vormt een bonte verzameling van lokaal gemaakte kleding, vazen en sieraden.

Puerto Vallarta werd al in 1963 ontdekt als badplaats toen er een film werd opgenomen van John Huston, The Night of the Iguana. Nu meer dan 50 jaar later is Puerto Vallarta veranderd in een luxe badplaats. Overigens werd in deze omgeving ook de film Predator opgenomen met Arnold Schwarzenegger.

Omgeven door rotsen en veel groen vindt u in het noorden van de baai uitgestrekte stranden. In het zuiden van de streek loopt de jungle helemaal door tot aan de kust. Hiertussen liggen verscholen strandjes die u alleen per boot kunt bereiken. Voor de kust liggen diverse eilandjes met mooie stranden.

Puerto Vallarta en Nuevo Vallarta wordt in twee delen gesplitst door de rivier Rio Cuale waar allerlei marktjes te vinden zijn met souvenir and snacks. Langs de zee is de brede boulevard met allerlei winkeltjes, bars en restaurants.

Puerto Vallarta heeft een lekker tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van 27 graden celsius over het hele jaar. In de wintermaanden zijn de avonden wat koeler, de zomermaanden zijn vaak zonnig met in de middag een verkoelend regenbuitje die slechts korte tijd duurt.

Puerto Vallarta weer en klimaat

  • Regenseizoen Puerto Vallarta: juni tot oktober
  • Beste Reistijd Puerto Vallarta: oktober tot mei

September is de maand met de meeste neerslag in Puerto Vallarta. December en januari zijn de drukste maanden qua toerisme.

Puerto Vallarta kent het gehele jaar door een subtropisch klimaat van rond de 27 graden celcius en heeft dezelfde weersomstandigheden als Hawaii. Over het algemeen is de beste Reistijd voor Mexico van oktober tot mei, het droge seizoen. Maar ook tijdens het regenseizoen blijft Mexico het bezoeken waard. De neerslag vindt vaak plaats in een korte tijd en aan het eind van de dag, wat een welkome verkoeling is.

Typisch aan het klimaat is dat het een stuk verderop kan onweren, maar het voor de baai blijft hangen. Je hoort en ziet het in de avond donderen en dan is het natuurspektakel weer ten einde. Doordat Puerto Vallarta is omringd door de jungle is het vaak relatief vochtig. De hoge luchtvochtigheid zorgt in de maanden mei tot en met juli voor een nog hogere gevoelstemperatuur.

Meer informatie over het weer in Puerto Vallarta.

Ervaringen

ervaringen

Powered by Facebook Comments

uerto Vallarta is een stad in Jalisco in Mexico, gelegen aan de schitterende Baai van Banderas aan de Grote Oceaan. Puerto Vallarta heeft ongeveer 250.000 inwoners en is de hoofdstad van de gemeente Puerto Vallarta. Puerto Vallarta is op Cancún en Acapulco na de drukst bezochte badplaats van Mexico. Puerto Vallarta is een populaire Spring break-bestemming en er leggen veel cruiseschepen aan. Vakantie in Puerto Vallarta en aangrenzende Nuevo Vallarta is kiezen voor een écht paradijs waar u kunt kiezen voor luxe all inclusive of lokale hotelletjes. In de Mexicaanse streek Puerto Vallarta zal het je tijdens een zonvakantie nergens…

Review Overview

Waardering
Stranden
Cultuur
Uitgaansleven
Activiteiten
Excursies

Score

Summary : Ervaringen

User Rating: Be the first one !